Styr unna den norske filmen «Syk Pike»

Bicycles--Equipment and supplies, Vision care, Glasses, Helmet, Tire, Eyewear, Plant, Wheel, Goggles, Sunglasses

Oslo, 23. august 2022

Skrevet av kommunikasjonsbyrået NewsLab på vegne av Lidexol

I ukene rundt kinopremieren 9. september kommer mange såkalte eksperter til å ville overbevise deg om at den nye norske komedien (?) «Syk pike» er verdt din tid og dine penger.


Vær så snill: Ikke hør på dem. Unngå «Syk pike» som pesten.


Det er mange grunner til at du bør holde deg unna dette spekulative makkverket. For oss i Lidexol er det særlig alvorlig at filmen fremsetter en rekke misvisende og tidvis direkte feilaktige påstander om oss.


Vi registrerer at billetter allerede er ute for salg, men vårt juridiske team ser i disse dager på hvilke rettslige grep vi kan ta for å forhindre videre spredning av rene usannheter om oss.


Leser du videre, vil du forstå hvorfor det er åpenbart at «Syk pike» er et umoralsk prosjekt som bør stanses.


Human, Recipe, Ingredient

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur

Syke og selvopptatte karakterer

Som filmens tittel antyder, handler «Syk pike» om en ung kvinne, kalt Signe, som er syk. Sykdommen hennes er først og fremst i hodet.


I tillegg får vi dessverre også møte kjæresten hennes, Thomas. Han er etter sigende kunstner.


De jobber begge hardt for å stikke seg ut i det streberske og intenst selvopptatte Oslo-miljøet de er en del av. Signe velger dog en ekstra radikal strategi for å bli lagt merke til: Hun bestiller et stort antall tabletter på internett.


Ikke fordi Signe har et ønske om økt velvære. Nei, snarere tvert imot: Hun ønsker å bli syk for å oppnå oppmerksomhet, og har (feilaktig) lest at en grotesk hudsykdom kan være en bivirkning av pillene.


Syk blir hun da også ganske snart – med kroppslige konsekvenser som vi ikke kan eller vil gå inn på her.

Font

«Lidexol er et identitetsflytende selskap, noe som styrker vår evne til tilpasse oss hva enn fremtiden måtte bringe av utfordringer.»

Lidexol er ikke fienden

Pillene Signe handler inn, er altså legemiddelet Lidexol. Det er flere grunner til å tvile på at dette medfører riktighet.


Først og fremst: Det foreligger ingen seriøs vitenskapelig forskning som tilsier at Lidexol – brukt som avtalt i samråd med lege – kan forårsake så alvorlige symptomer som Signe må hanskes med i filmen.

Sannheten er at de aller fleste medikamenter kommer utstyrt med et knippe bivirkninger – ikke minst hvis de misbrukes.

 

Noe det går klart frem i «Syk pike» at Signe i ekstrem grad gjør – hun knasker tilsynelatende tabletter ved hver anledning hun får, i langt høyere doser enn det som er anbefalt.


At dette plottet kan få alvorlige konsekvenser for vårt omdømme, er det imidlertid ingen som tenker på.

Lip, Table, Mouth, Eyelash, Ear, Finger, Nail, Fun

Ikke et russisk selskap

I filmen gjøres det dessuten et stort poeng ut av at Lidexol er et russisk legemiddel.  


Joda, det medfører riktighet at selskapet i sin tid ble stiftet i Russland. Men gjennom flere år har Lidexol blitt en multinasjonal merkevare, med arbeidsplasser i flere forskjellige deler av verden – og som tross geografisk spredning har visse ting til felles.


I 2022 legger vi vår ære i å være et selskap som ikke lar seg definere av kjønn, alder, etnisitet, seksualitet eller andre identitære elementer.


I motsetning til mange av våre konkurrenter har vi blitt et identitetsflytende selskap, noe som styrker vår evne til tilpasse oss hva enn fremtiden måtte bringe av utfordringer.    

Human, Recipe, Ingredient

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur

Notorisk upålitelig regissør

Til slutt må vi se nærmere på hvem som er hovedarkitekten bak denne sjofle svertekampanjen.


Regissøren av «Syk pike», Kristoffer Borgli, har gjennom en årrekke manipulert både publikum og medier med sine filmer, der løgn og sannhet har vært tilsynelatende utskiftbare størrelser.

Flash photography, Forehead, Nose, Face, Cheek, Eyebrow, Beard, Jaw, Sleeve, Eyelash

Ta bare Borglis «gjennombrudd», kortfilmen «Whateverest» (2013). Historien om den narkomane (sjokk!) danseren Marius fikk selv ærverdige britiske mediehus til å tro at de så på en genuin dokumentar. I realiteten var det hele rent oppspinn.

Nordmannens forrige film, «DRIB», tok løgnaktigheten et steg videre. Her ødela Borgli ryktet til energidrikken med samme navn som filmen – godt hjulpet av en upålitelig historie der «komikeren» Amir Asgharnejad snubler retningsløst rundt i reklamebransjen i Los Angeles.  

Vi tillater oss å stille spørsmålet: Er dette en mann du kan og vil stole på?

Kan ikke anbefales

Som nevnt innledningsvis: Våre advokater ser i disse dager på hvilke grep vi kan ta for å forhindre at misforståelsene omkring Lidexol sprer seg som ild i tørr tundra.


Vi er imidlertid forberedt på det verste. Siden dette er en spillefilm, henger sannsynligvis rettssikkerheten vår som merkevare i en tynn tråd.


Sannsynligheten er til stede for at filmen i seg selv vil gjøre deg syk. Noen har besvimt av den. Andre har rapportert om epileptiske anfall.


Vi har uansett engasjert våre egne eksperter til å vurdere filmens kvalitet.


Deres dom er utvetydig: Ikke kast bort tiden din på «Syk pike».


Det kan ikke gjentas ofte nok: Ikke se «Syk pike» når den kommer på kino 9. september.


Takk for oppmerksomheten.

Human, Recipe, Ingredient

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur

Land vehicle, Automotive lighting, Tire, Wheel, Plant, Tree, Car, Asphalt

Hovedpersonene i den omtalte, skammelige filmen.

Font

NB:  Denne «reklamekampanjen» er en forlengelse av filmens fiksjonsunivers, og bør derfor ikke tas altfor alvorlig. Lidexol eksisterer nok ikke egentlig utenfor «Syk pike», og kjøp av tvilsomme piller fra utlandet anbefales uansett aldri. Ses på kino fra 9. september!

Sky, Purple, Violet, Font